سایر سوالات

4.3 3 رأی
به این بخش امتیاز دهید
اشتراک
ایمیل برای
154 مطلب
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخوردهای درون متنی
مشاهده همه دیدگاه‌ها
sajjad
مشتری
7 سال پیش

با سلام

۱. لطفا نظراستاد صفایی را درباره فطرت بیان کنید.

۲. آیا از علاقه انسان به موسیقی، می‌توان پی برد که موسیقی با فطرت انسان سازگار است؟

صدر
مشتری
9 سال پیش

با سلام چگونه شغل و نقش انسان را می‌شود هماهنگ کرد؟ به عبارتی دیگر از نظر شما چه شغلی با نقش انسان در هستی هماهنگ است؟ با تشکر

صدر
مشتری
9 سال پیش

سلام علیکم چگونه از سطح غریزه بالا بیایم و به سطح اختیار و انتخاب برسم؟

صدر
مشتری
9 سال پیش

سلام علیکم دو سوال داشتم:

۱. چگونه نسبت به قرآن و امام زمان (عج الله تعالی فرجه) اضطرار پیدا کنم؟

۲. چگونه قدر و اندازه خودم را تشخیص دهم؟

با تشکر.

سعید
مشتری
9 سال پیش

با سلام

 از نظر استاد صفایی دلیل عقلی بر وجود انسان کامل در هر زمان چیست؟ چرا خود قرآن که کامل است حجت الهی و راهنمای زندگی نباشد؟

سجادی
مشتری
9 سال پیش

با سلام فراز آخر زیارت عاشورا که در سجده می‌خوانیم، یکی از استنادهای استاد بر حمد بر بلاست: «اللهم لک الحمد حمد الشاکرین لک علی مصابهم الحمد لله علی رزیتی». سؤال این است که این فراز، نوع موضع‌گیری ما را در بلا و در مصیبت وارده ازجانب فقدان امام، نشان می‌دهد یا نوع موضع‌گیری امام در بلا؟ اگر بگویید نوعِ موضع‌گیری امام بر مصائب را بیان می‌کند با ترجمه دعا هماهنگ نیست. اگر منظور موضع گیری ما باشد، چگونه ما خدا را برای این شکاف و رزیه و فقدان امام شکر می‌گویم؟ ما امامی ازدست داده‌ایم و این برای ما… ادامه »

سجادی
مشتری
9 سال پیش

استادهادی زاده در قسمت ٢٣ شرح کتاب مسئولیت و سازندگی می‌گوید: «حضرت امیرالمؤمنین می ­فرماید: «عَظُمَ‏ الْخَالِقُ‏ فِی أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَا دُونَهُ فِی أَعْیُنِهِم‏»؛ خدا در دل­های متقین بزرگ می ­شود و در نتیجه پائین­ تر از خدا در چشم­هایشان کوچک می­ شود. دقت کنید که نمی­ فرماید غیر از خدا در دلشان کوچک می ­شود، بلکه می­ فرماید غیر از خدا در چشم­هایشان کوچک می­ شود و هنگامی که چیزی در چشم کوچک شد، دیگر به دل راه نمی­ یابد.» سوال: این درچشم کوچک شدن یعنی چه؟ اگر منظور از چشم، چشم ظاهری است که چشم ظاهر نمی‌تواند چیزی… ادامه »

سجادی
مشتری
9 سال پیش

در نوشته «مدیریت انسان از منظر دین»، قسمت ١٢، آمده که اسلام مرحله اول و حد ذهنی مذهب و مساوی با شناخت است. سپس با توجه به دو روایت، مسلم، صالح و مصلح دانسته شده است: ۱. «الْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ الْمُسْلِمُونَ مِنْ یَدِهِ وَ لِسَانِهِ»؛ مسلم کسى است که صالح است و دیگران از او رنج نمى‌‏برند. درگیرى ندارد. فساد به بار نمى‏آورد. ۲. «مَنْ لَمْ یَهْتَمَّ بِامُورِ الْمُسْلِمِیْنَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ»؛ مسلم، مصلح است و چشم خود را بر هم نگذاشته. لطفا توضیح دهید: اینکه اسلام حد ذهنی مذهب است، از کدام آیه یا روایت به دست می‌آید؟ بین صالح… ادامه »

سجادی
مشتری
9 سال پیش

با سلام در خیلی از جمع‌ها می‌شنویم که غربی‌ها درست زندگی می‌کنند وحقوق شهروندی و بین فردی را بیشتر از ما رعایت می‌کنند. اهل دروغ نیستند و به کسی ظلم نمی‌کنند و انصاف را در رابطه‌هایشان رعایت می‌کنند.  مثال می‌زنند به نوع رانندگی و … . اگر ما به دنبال انسانیت باشیم، آنها واقعا بیشتر از ما مسلمان‌ها اهل رعایت‌اند.  در همین رابطه دستور زرتشت(گفتار و کردار و پندارنیک)  یا منشور کورش کبیر را مطرح می‌کنند و می‌گویند: همین خوب‌بودن برای یک قانون مشترک بین انسانها کافی است. با این توضیح ما چه نیازی به دین داریم؟ همین خوب‌بودن را… ادامه »

سجادی
مشتری
9 سال پیش

سلام

 استاد هادی‌زاده در شرح کتاب مسئولیت و سازندگی بخش هشتم، می‌گوید: «مربّی با استفاده از تضادّی که بین این جبرها هست و رقابتی که بین این جبرها وجود دارد و با بهره گرفتن از تعامل و هماهنگی‌ای که بین این جبرها روی می‌دهد انسان را به آزادی می‌رساند.» لطفا این را با یک مثال توضیح  دهید جوانی را که ژن وراثت و جامعه و تربیت ناقص والدین و بلوغ و شهوت و غریزه کنجکاوی او را به سمت مشروب و رابطه وخوش گذرانی می‌کشاند، چگونه با هماهنگی جبر و وراثت و محیط و غریزه به آزادی برسانیم؟

سجادی
مشتری
9 سال پیش

ما اگر بخواهیم بامبنای استاد به مسأله هسته‌ای نگاه کنیم، آیا سر یک میز نشستن با کسی که در مقاصد و اهداف و روشها و نوع نگاه و نگرش به ادامه انسان، برای ما عزتمندانه است؟ البته این سوال صرفا جنبه تطبیقی دارد و اصلا جواب از زاویه سیاست مورد نظرم نیست. با تشکر.

سجادی
مشتری
9 سال پیش

در جنگ اون بچه، چه گناهی کرده که درد و رنج و محرومیت می‌بینه!؟ اگه بگی قسمت، پای خداگیره؛ اگر بگی مردم، چراجلوشونو نمی‌گیره؟ اگه بگی قسمت، خوب خدا باز پاش وسط میاد.

seyed
مشتری
9 سال پیش

با سلام

«لِیُظهِرَهُ عَلَی الدّینِ کُلّه» یعنی چه؟ غلبه یک دین الهی بر دین الهی دیگر چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟

محمدرضا
مشتری
9 سال پیش

سلام ایا استاد کتابی هم در زمینه خانواده ونقش زن در خانواده دارن اگ امکانش هست معرفی کنید باتشکر

SONAZ
مشتری
9 سال پیش

سلام خسته نباشید PDF این کتابها رو می تونیم خرید کنیم؟

میلاد
مشتری
9 سال پیش

سلام من نیز سوالی که در ۱۸.۱.۹۳ توسط مهدی ثبت شد را داشتم و تا حدودی هم جوابم رو گرفتم اما سوالاتی باقی می ماند:

۱. منظور از راه و مسیر بی نهایت انسان چیست؟

۲.آیا این بی نهایت نقطه اتمام و نقطه پایانی ندارد تا انسان خستۀ راه را تسکینی دهد و آرامش یابد؟

۳. انسان باید چه استعداد هایی را پرورش دهد تا راه را بپیماید؟

۴.آیا فعالیت هایی که در این دنیا برای بهتر زندگی کردن و آسوده زندگی کردن انجام می دهیم، منافاتی با این راه و پرورش استعدادها دارد؟

مهدی
مشتری
9 سال پیش

با عرض سلام و خسته نباشید، می‌خواستم بدونم تو دنیایی که مردم دارن راحت زندگی می‌کنن، چه دلیلی داره بریم دنبال این سؤال ها؟ مثل بقیه مردم زندگی می‌کنیم؛ نمازم می‌خونیم و بقیه مسائل تا می‌تونم رعایت می‌کنیم.

ثریا
مشتری
9 سال پیش

باسلام و وقت بخیر. چه لزومی دارد انسان از شناخت خود به شناخت الله برسد؟

محمدرضا
مشتری
9 سال پیش

سلام و رحمه الله

خسته نباشید.

می‌خواستم بدونم نظر استاد در رابطه با ازدواج چیه. من جوانی بیست ساله و طلبه هم هستم. از یک طرف نیاز به ازدواج دارم؛ چه از بعد عاطفی و چه از بعد سایر نیازها. از طرف دیگه هدفها و آرمانهای بزرگی دارم. نمی‌دونم چیکار کنم. می‌ترسم ازدواج مانع رسیدن به اهدافم بشه. آیا ازدواج برام زوده؟ نظر استاد رو راجع به ازدواج بگید. باتشکر.

سعید
مشتری
9 سال پیش

باسلام

چرا مشکل اساسی ما عمل نکردن است؛ یعنی خیلی چیزها را می دانیم اما عمل نمی‌کنیم؟ راهکار استاد در این رابطه چیست؟

با تشکر

ثریا
مشتری
9 سال پیش

سلام وعرض ادب. این جمله استاد که در شرح دعای عرفه می فرمایند: “چشم و گوش انسان وارث انسان باشد”چه مفهومی دارد؟

ثریا
مشتری
9 سال پیش

با سلام و خداقوت. در سخنان حاج آقا فلسفیان در مورد سیر مطالعاتی کتابهای استاد آمده است که با مربی و استاد می‌توان سالک شد و زودتر به آنچه که انسان می ‌خواهد رسید. آیا کسانی که کتابهای استاد را بدون استاد و مربی مطالعه می‌کنند، نمی‌توانند فهم بیشتری داشته باشند؟

ثریا
مشتری
9 سال پیش

سلام و وقت بخیر. پاسخ هایی که داده شده به نظر بنده ناقض همدیگر هستند؟پاسخ اول “…….هریک از این عوامل بیرونی و درونی در صورتی که به گونه‌ای بر انسان تأثیر بگذارند که تعقل و اختیار و آزادی‌اش را از او بگیرند، او را مسخ کرده‌اند؛ چون انسانیت او را از او گرفته‌اند”.وپاسخ دوم که بدین شرح گفته شده: “………..نمی‌توان دلیل تمام رفتارهای او را مسائل اقتصادی دانست. بلکه هرچند هر یک از اینها در انسان وجود دارند و بر او تأثیرگذارند، اما انسان کششهای دیگری نیز دارد که هر یک تأثیری بر او دارند و علاوه بر آن او… ادامه »

ثریا
مشتری
9 سال پیش

سلام عزاداریهاتان قبول ان شاالله. در سایت در مطلب «پیکار با حسین» قسمت اول در بخش «مبارزه با ستم» این جمله برای ما نامفهوم است: “حتى آن که بر مرگ زند خنده، على اصغر اوست.” لطفا توضیح دهید.

ثریا
مشتری
9 سال پیش

سلام وعرض ادب ، عوامل درونی و بیرونی که باعث مسخ انسان می شود چه چیزهایی هستند؟ باتشکر فراوان

ثریا
مشتری
9 سال پیش

با سلام و وقت بخیر،اینکه «امام حسین علیه السلام وارث پیامبران است»، یعنی چه؟ اصلا وارث بودن یعنی چه؟

ثریا
مشتری
9 سال پیش

با سلام و وقت بخیر دریکی از سخنرانیهایی که به نام بلا و آثار آن در زندگی حجت الاسلام والمسلمین موسی صفائی جای سوال هست که : اگر خدا بنده ای را دوست داشته باشد او را مبتلا می کند اگر فرد صبوری کرد، خدا او را برای خودش بر می گزیند اما اگر رضایت داشته باشد، خدا او را برای خود پاک می کند. چه تفاوتی بین برگزیدن خدا بنده رو برای خود،و پاک کردن بنده رو برای خود وجود دارد؟

ثریا
مشتری
9 سال پیش

با سلام این تفکر که انسان اگر رابطه اش با خدا قوی باشد، با خلق خدا نیز رابطه‌اش قوی می شود، تا چه حد درست است؟

ثریا
مشتری
9 سال پیش

صبر به معنای موضع‌گیری دربرابر ناملایمات، شکر به معنای موضع‌گیری در برابر ملایمات و کفر ندیدن ملایمات و امکانات است. این جمله رو میشه توضیح بدید یعنی چه ؟

ثریا
مشتری
9 سال پیش

با سلام و وقت بخیر، در کتاب «روابط متکامل زن و مرد» به معیارهای انتخاب همسر اشاره‌ای نشده است. آیا می‌توان گفت که اصلا معیارها مهم نیستند و مهم نحوه برخوردهاست؟ باتشکر

مقدم
مشتری
9 سال پیش

سلام علیکم در مباحثه اعتقادی که بادوستانم داشتم به مشکلی برخوردم که امیدوارم کمکم کنید. استاد صفائی حائری شروع حرکت انسان را از تفکر ( به عبارت دیگر از خودشناسی)‌می دانند «‌من عرفه نفس فقد عرف ربه» اما سوال اینجاست که وقتی می توان بوسیله برهان نظم و علیت و امثال آن می توان به حقیقت و به خدا رسید،‌ خودشناسی چه اولویتی می تواند داشته باشد؟ متشکرم

مقدم
مشتری
9 سال پیش

سلام علیکم استاد صفائی حائری می فرمایند که شیوه اسلام و پیامبر(ص) طرح سوال و به فکر واداشتن مردم و (لیثیرو لهم دفائن العقول)‌بوده است من این را در بین بعضی از طلاب مطرح کردم ، اما در جواب این درخواست آنها که « شما که این ادعا را می کنی چند نمون مثال تاریخی بیاور که پیامبر اینگونه مردم را هدایت کرده باشد» متأسفانه بنده چیزی در ذهن نداشتم ،‌از شما تقاضا می کنم راهنمایی کنید. متشکرم – یاعلی

سعید
مشتری
10 سال پیش

باسلام از نظر استاد چگونه می توان یک متفکر اسلامی شد؟ یعنی راه رسیدن به تولید علم دینی آن هم در برابر علوم غربی چیست؟

منتظر
مشتری
10 سال پیش

باسلام آیا استاد کتابهایی در رابطه با نحوه برخورد با نوجوان دارند؟

فاطمه
مشتری
10 سال پیش

با سلام. لطفا نطر استاد در مورد اطاعت و احترام والدین رو بیان بفرمایید. اگه مقدوره منبعش رو هم ذکر کنید. با تشکر.

Ali khan Alawi
مشتری
10 سال پیش

سلام علیکم

لطفا نظر استاد صفایی را درباره مسأله «عالم ذر» و آیه «الست بربکم» بیان کنید.

اباالفضل
مشتری
10 سال پیش

با سلام

استادصفایی برای “تصمیم گیری” در امور مهم زندگی، جه فرایندی را پیشنهاد می‌دهند تا بهترین تصمیم‌گیری برای او اتفاق بیافتد؟

رضا
مشتری
10 سال پیش

با سلام

امام علی علیه السلام در جنگ صفین خطاب به فردی که مردّد است بین حضرت علی و معاویه کدام را انتخاب کند، می‌فرمایند: «أعرِف الحقّ، تَعرِف اَهلَه؛ اما در خطبه ۱۴۷ نهج البلاغه می‌فرمایند: «واعْلمُوا أنّکُمْ لنْ تعْرِفُوا الرُّشْد حتّى تعْرِفُوا الّذِی ترکهُ.» آیا این دو جمله با هم تناقض ندارند؟

محمدرضا
مشتری
10 سال پیش

باسلام؛ آیا آثار استاد سیر مطالعاتی هم دارند؟

mssg5738
مشتری
10 سال پیش

به نام خدا با سلام بنده کتاب اندیشه های پنهان آقای اسکندری و کتاب رشد استاد را مطالعه کرده ام در ادامه ی سیر مطالعاتی شما مطالعه ی چه کتابی را پیشنهاد می دهید؟ باتشکر

اباالفضل
مشتری
10 سال پیش

گاهی در انسان قناعتی شکل می گیرد که حرص و طمع به کمال را در او می کشد و فاصله ی بین آنچه هست تا آنچه می خواهد باشد در او بسیار کم می شود؛مثل دانشجویی که تنها به نسوختن و نباختن و رفوزه نشدن می اندیشد(نه به بهترین شدن).چنین فردی تلاش زیادی نمی کند و از فرصت ها بهترین بهره ها را نمی برد و خیلی زود و به خیلی کم قانع می شود . چه باید کرد و راه ایجاد ظرفیت در خود برای هدف قرار دادن کمالات چیست؟

غریبه
مشتری
10 سال پیش

سلام علیکم این طور که از سیره ائمه یاد گرفتم، هر عملی که پشتوانه آن معرفت نباشد حتی اگر کار خوبی باشد بی ارزش است. در روایات هم داریم که خواب کسی که با معرفت و یا یقین همراه باشد بهتر است از عبادتی(تمازی) که باشک توأم باشد .حکمت ۹۷نهج البلاغه یا امام علی (ع) : به کمیل بن زیاد فرموده اند : ای کمیل هیچ حرکت و فعالیتی نیست مگر آنکه تو در انجام آن به علم و معرفت و فهم دینی نیاز داری پس در کسب علم الهی بکوش . تحف العقول صفحه ۱۷۱ و از طرف دیگر… ادامه »

رضا
مشتری
10 سال پیش

سلام ایا دستورات دین ریشه در تکوین دارند. یا دستوراتی که از طرف خداوند صادر شده صرفا قراردادی است؟ در حقیقت می خواستم ببینم فلسفه احکام اسلام چیست؟

سفیر هدایت
مشتری
10 سال پیش

باسلام من درخانواده‌ای مذهبی زندگی می‌کنم و تا قبل از ورودم به دانشگاه می‌توانستم تقریبا به سوالات و شبهه‌ها حداقل برای خودم و برای اینکه مرا آزار ندهند، پاسخ دهم اما از زمانیکه به دانشگاه رفتم(رشته حقوق)نمی‌توانم به سؤالات خودم جواب قانع کننده‌ای بدهم. گیج شده‌ام. از هر طرف حرفی می‌شنوم. نمی‌دانم کدام را قبول کنم. می‌ترسم که گمراه بشوم؛ اما دوست دارم که ذهنم نسبت به دنیای اطرافم باز شود. نمی‌خواهم در دانشگاه در بسیج یا انجمن، کاری کنم. طرف هیچ کدام نیستم. نمی‌دانم فکرم چیست. خیلی مشغولم. حتی اینقدر این افکار نامنظم آزارم می‌دهند که نمی‌توانم جمعشان کنم… ادامه »

فاطمه
مشتری
10 سال پیش

سلام. آیا در آثاراستاد کتابی،سخنرانی،… با مضمون اینکه مرز تشخیص” ندانم کاری های خودمان و آنچه واقعا مصلحت بوده” وجود دارد؟ چون گاهی پیش آمده که اتفاقات ناگواری پیش میاد و تعبیر به مصلحت میشه در صورتی که شاید واقعا کنترل آن به عهده خود فرد است. ضمنا من از طریق دانشگاه با استاد آشنا شدم و کتاب حرکت ایشان راخواندم.برای من که چیزی از عرفان فلسفه،حتی دین و هدف زندگی نمیدانم لطفا یک سیرمطالعاتی پیشنهاد بفرمایید تا شاید کمی از این سردرگمی و بی هدفی رهایی یابم. موردآخراینکه اگر استاد اینقدر والامقام بودند چرا درزمان حیات ایشان شناخته نبودند… ادامه »

سعید
مشتری
10 سال پیش

باسلام استاد در انتقادی به جمله ی معروف دکارت(من فکر می کنم پس هستم)داشتند. در حالی که می توان گفت دکارت از روش برهان لمّی استفاده کرده است یعنی از معلول(فکر کردن) به علت(وجود داشتن) پی برده است بنابراین آیا انتقاد استاد بجا بوده است؟

هانی
مشتری
10 سال پیش

آیا موسیقی حلال و علاوه برآن مفید وجود دارد؟ با چه معیاری میتوان موسیقی مفید را تشخیص داد؟ آیا نوا و موسیقی در قرائت قرآن و مداحی ها از موارد موسیقی مفید است؟

طالب
مشتری
10 سال پیش

با سلام لطفا بفرمایید از منظر دیدگاه استاد آیا آیات قران کریم در زندگی روزمره ما تاثیر دارد یا خیر اگر داردچگونه؟ به زبان ساده تر ما درزندگی روزانه خود می توانیم از آیات قران استفاده کنیم یا خیر و این آیات یک مبانی کلی می باشد که مورد استفاده در جاهای خاص علمی است؟

سعید
مشتری
10 سال پیش

باسلام چگونه می توان قدرت تفکر استاد را پیدا کرد؟

محراب
مشتری
10 سال پیش

باسلام ابهاماتی زیادی درمورد شیوه برخورداجتماعی ایشان با انقلاب است به عنوان مثال ابهاماتی که درمورد رفتن ایشان به جبهه یا نماز جمعه است که در وصیتنامه خود اشاره کوچکی به اینها می‌کنند؛ لطفا اینگونه مسائل را به صورت شفاف و مستند تشریح بفرمائید،که دستمایه‌ای برای افراد متحجر فراهم نگردد.

یاتشکر

سبد خرید
154
0
نظری دارید؟ لطفاً آن را ثبت کنید.x
پیمایش به بالا